Tatranská večera zážitkov

Vyrazili sme za zážitkom do studených hôr a zahrial nás dobrý pocit! Tatranská večera zážitkov je ponukou pre každého, kto stojí o netradičnú skúsenosť vo vysokohorskom prostredí. 

Rezervácia: Tatranská večera zážitkov

S partiou kolegov sme tejto možnosti neodolali a naše kroky viedli priamo do centra diania Tatranskej Lomnice, kde sme vo večerných hodinách okúsili pravé gastronomické nebo.

Od večerného Aprés-ski baru sa odrážali svetlá blikajúceho ratraku a hudba periodicky bubnovala spoza pootvorených dverí. Zvnútra hravo žiarili sviečky zahalené do žltého svetla a práve husto snežilo, keď sme prichádzali na miesto konania. Tatranská večera zážitkov vo Vysokých Tatrách v spoločnosti kolegov a pri príležitosti osláv nového pracovného roka začínala...


Fotogaléria

 
 
 

Večera v duchu zážitkov

Večer sme otvorili v Aprés-ski bare v Tatranskej Lomnici, kde nás ponúkli welcome drinkom. Sneh okolo pokrýval zjazdovku stále viac a viac. U každého z nás sa hromadila dobrá nálada a radosť z nepoznaného. Všetci sme už chceli byť v ratraku! Vývoz na mohutnom stroji do reštaurácie v nadmorskej výške 1173 metrov bol skutočným zážitkom, ktorý vo víre nadšenia utiekol ako voda. Prísľub „čarovného momentu“  večera sa začal pomaly napĺňať a pri vstupe do reštaurácie, kde horelo v krbe a prestreté bolo len pre niekoľko hostí, nebolo pochýb o dokonalosti. Skvelá atmosféra zážitkovej večere v horách, ktorá nás uzavrela vo výške medzi snehom, chladom a prítomnosťou, priniesla mnoho príjemného. Výborne sme podebatovali!

Tatranská večera zážitkov nám ponúkla bohaté 5-chodové menu, a to nám všetkým skutočne učarovalo. Pri pohári dobrého červeného vína sme ochutnali výborné zimné menu.

  • Variácie čerstvo rozpekaného pečiva, kravské maslo
  • Kačacie variácie (foie gras pate, zadymené kačacie prsia, demi  s porto želé)
  • Smotanovo bryndzový krém s ragú koreňovej zeleniny a zemiakovým muffinom
  • Hovädzie líčko v silnom demiglace na tekvicovom pyré s konfitovanou redkvičkou a maslovou fava fazuľou
  • Čokoládový nepečený cheseecake s vanilkovým mousse a malinovým coulis

 

 

Aký je recept na netradičné zimné menu?

V prípade, že ste skutoční gastronomický pôžitkári, tak hovädzie líčko v silnom demiglace na tekvicovom pyré s konfitovanou redkvičkou zo špeciálneho menu Tatranskej večere zážitkov môže byť aj vašim favoritom. Ako na výbornú hovädziu pochúťku? Po večeri som sa rozhodla vyspovedať šéfkuchára a autora menu spoločnosti Tatry mountain resorts, Ondreja Majerčáka.

 

 


Hovädzie líčko v silnom demiglace


Recept špeciálne pre vás, na hovädzie líčko v silnom demiglace na tekvicovom pyré s konfitovanou redkvičkou:

Hovädzie líčko dusíme domäkka v silnom mäsovom demiglace. Demiglace obsahuje vypečené hovädzie a teľacie špikové kosti, koreňovú zeleninu, bylinky a kvalitné červené víno. Je minimálne 3 dni varené, scedené a napokon zredukované na silnú omáčku. 

Hokaido tekvicu restujeme na masle, pridáme soľ, za lyžicu vody a pod pokrievkou dusíme domäkka, zredukujeme zvyšnú vodu, rozmixujeme na hladké pyré, dochutíme soľou a muškátovým orieškom.

Do zapraženého masla vložíme umytú redkvičku vcelku, pridáme pár strúčikov cesnaku, nasekaný tymián a konfitujeme pri nízkej teplote minimálne 30 minút.

Podávame s červeným vínom a dobrou náladou!


Spomienky, ktoré nevyblednú

Milované Vysoké Tatry rozbúchajú vaše srdce vždy, keď ich končiare zbadáte už len v stúpajúcej hmle, na kilometre vzdialené. V období zimného stmievania je pohľad na tatranské zasnežené štíty ohromujúci, ale v nočných hodinách sa z našich veľhôr najlepšie pozoruje svet okolo nich. Ten malý, mestský svet vo svetle pouličných lámp je skutočnou lahôdkou.  Autori myšlienky podujatia Tatranská večera zážitkov sa nechali inšpirovať krásou nočnej vyhliadky z Tatranskej Lomnice, kde sa luxusná večera koná. Nezabudli ani na dobrodružné povahy... vývoz ratrakom Grand Snow Taxi je neodmysliteľným „headliner-om“ programu, ktorý si obľúbili najmä technickejšie polovičky a deti. Určite nie posledným, ale takmer záverečným bodom večere v horách je 5-chodové menu, vyšperkované do tých najlepších chutí a kombinácií, aké sa kedy dajú ochutnať. 

Necháte sa zlákať do horskej reštaurácie na jedinečný večerný program aj vy? Srdečne odporúčam!

P.S.: Cestou z večere sme v ratraku mali aj takúto nevídanú spoločnosť.

Alexandra Hajdučková