TATRANSKÝ DÓM - UZAVRETÝ

Z dôvodu ochrany zdravia a preventívnych opatrení na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 uzatvárame od 13.03.2020 do 26.03.2020 prevádzku všetkých horských stredísk a taktiež prevádzku TATRANSKÉHO ĽADOVÉHO DÓMU. Ďakujeme za porozumenie.

A TÁTRAI JÉGDÓM

Hrebienok (Tarajka) - Magas-Tátra


NYITÁS már 2019. november 22-én

9:00 - 18:15

Töltse a csodálatos téli időszakot a Tátrában és legyen része a felejthetetlen élményben, amelyett ebben az évben a Notre-Dame-katedrális, más nevén a párizsi Boldogasszony-székesegyházról  mintázott Tátrai jégdóm nyújtja Hrebienokon (Tarajkán).Látogasson el a gyönyörű téli Hrebienokra, és élvezze a fenséges TÁTRAI JÉGDÓM  varázsát. Ezt a domináns jég szépséget 2019. november 22-től láthatja Hrebienokon. A remekmű építésén 18 Litvániai, Németországi, Lengyelországi, Csehországi és Szlovákiai szobrász vett részt. A főépítész idén is Adam Bakoš volt. Hihetetlen mennyiségű - 1880 darab jégtömb felhasználásával készült, melyek súlya összesen több mint 225 tonna. A jégdóm egy 25 méter átmérőjű kupolában található, az építmény legmagasabb pontja pedig eléri a 11,5 méteres magasságot.

Ennek a gyönyörű és csodálatos jégtemplomnak az idei fő témája a Notre-Dame-katedrális,   amelyet a párizsi Boldogasszony-székesegyháznak is neveznek.A katedrális az UNESCO Világörökség része. Gótikus stílusban épült, sajnos szépségének egy részét elvesztette a 2019. április 15-i tűz során. A Tátrai jégdómban a csodálatos nyugati homlokzat másolata várja Önt,  három fő bejáratával, a középső felett egy rozetta alakú ólomüveg ablak dominál. A főbejáratok felett harangtoronyként szolgáló két fő torony található.

Érdemes meglátogatni ezt a Szlovákiában páratlan, fenséges jégépítményt. Elvarázsolja  Önt a precíziós megmunkálásával és részleteivel, amelyeket hangsúlyozza a lenyűgöző megvilágítás is.  Jöjjön, élvezze ezt az egyedülálló szlovák művet, és legyen egy pillanatra a Tátrai jégmese része. A dóm még erősebb érzelmeket kínál, amikor az élő zenei koncerteknek hangjai  a téli szezonban több alkalommal is megszólalnak.
A Tátrai Dómhoz a Hrebienokról kényelmesen eljuthat siklóvasúttal a Starý Smokoveci (Ótátrafüred) állomásról, ahol a jegyirodában a felvonóra szóló jegyeket könnyen megvásárolhatja