Výlet lanovkou do Lomnického sedla

Élvezze a sétát a Tátra tetején a Lomnici nyeregben 2190 méter magasságban. A völgyi állomásból Tátralomnicban 4 ülőhelyes kabinos kötélpálya vezet Csorbatóra, amely a csúcsállomás és egyúttal átszállóállomás a Lomnici nyeregbe vezető úton. Oda egy felújított komfortosabb fekete-ezüst bőrkárpitozott ülőkötélpálya kényelmesen felszállítja. Éppen itt forgatták a Réztorony kultikus szlovák filmet (1970). 

A Lomnici nyereg, amely 2190 méteres tengerszint feletti magasságban fekszik egy bámulatos kilátóhely. Kelet irányba egy sima lejtő terül el, amely télen a legkedveltebb, legmerekebb fekete lesiklópálya Szlovákiában. A Poprádi katlan innét mintha tenyéren feküdne, a kilátás egészen a távoli Gömör-Szepesi érchegységig ér. Teljesen más tájképet láthat a túlsó oldalon. A nyugati meredek és sziklás hegyoldalak a Kis-Tarpataki völgy mélyeibe süllyednek, amelyet a túlsó oldalon a csorba Középső gerinc határolja. A Lomnici nyeregből teljes gyönyörben mutatkozik a terebélyes Nagyszalóki csúcs az orom tipikusan kerek sziluettjével.


Vásárlás online: www.gopass.sk

Kedvezmények és pontok kereséséhez


 

Útmutató a Tátralomnic központba


Utazzon kényelmesen autóval a Tátralomnic központba, ahonnét egy 4 személyes kabinos kötélpálya szállítja fel a štart közbenső állomásra és onnét egy 15 férőhelyes modern gondola a Kő-pataki-tóra.  

  

Vásárlás online: www.gopass.sk

Kedvezmények és pontok kereséséhez