Tarajkához

A Tarajka (1285m) a Magas Tátra látogatói leglátogatottabb célja. óOtátrafüred, a legrégibb turistaközpont a Magastátra város közlekedési csomópontja. A község elágazás a Tarajkára – rengeteg turistaösvény kiindulópontjára. Utazzon fel siklóvasúttal Ótátrafüredből 1 272 m. t. sz. f. magasságba, és élje át azt az érzést, amelyet az Erzsébet angol királynő is érzett a Magas Tátra látogatásánál. Kényelmesen szállítassa fel magát 7 perc alatt, és hidaljon át 255 m t.sz.f. magassági különbséget. A Tarajka a Nagy- és Kis Tarpataki völgyekbe vagy a Nagyszalóki csúcsra való fellépések turisztikai központja. A túra után erőt a Tarajkai Snack bárban meríthet. Ez a közkedvelt hely a siklóvasút épületében található. Az egész család számára ideális találkozási hegy úgymond „kéznél” lesz a siklóvasútra vagy abból való be- illetve kiszállásnál.

 

 

ÚJDONSÁG: KUBO MEDVE ÉS RELAX ZÓNA

Tarajkának újabb látványossága van. Ami egy 350 kg súlyú maci, a Kubo, amely ügyel arra, hogy a turisták biztonságban érezzék magukat. Ezen kívül a látogatók lefényképezkedhetnek vele és egy gyönyörű emléket vihetnek magukkal haza, amelyen a domináns Lomnici-csúcs, illetve „Dedo” (Apó), ahogy a régi Tátraiak nevezték, emelkedik ki.

A Tarajka védnöke, a 2,4 méteres vasból készült Kubo Medve egészen Tőketerebesről utazott ide. Súlya 350 kg, fogai vasékekből és a szemei féldrágakőből készültek.

Kubon kívül Tarajka 2015. július 29.-étől egy új relax zónával is gyarapodott. Három nap folyamán Dolná lúkán (Alsó Völgy) a relax zónában öt szobrász további 5 famedvét faragott és telepített ki. A relax zóna látogatói a medvéket nemcsak megtekinthetik, hanem az alpesi séták és túrák során kényelmes heverőkön pihenhetnek is közelükben.


TIP:
 Hrebienok je ideálnou voľbou práve v zime, lebo tu zažijete jedinečné podujatie Tatry Ice Master – neoficiálne majstrovstvá sveta v tesaní ľadových sôch a navštíviť môžete aj jedinečný ľadový kostol - Tatranský dóm.


HREBIENOK-VYSOKE-TATRY-WINTER