Nyár a Magas Tátrában a legszebb panoráma kilátással büszkélkedhet, melyeket friss, hegyi levegő és felejthetetlen élmények egészítenek ki. Nyári kirándulását varázslatosan szép környezetben töltheti a világ legkisebb hegységében, Európa szívében. A fenséges látványhoz és a csúcsokhoz felvonók szállítják el kényelmesen az egyes központokban. 

 

Kirándulások Magas Tátrában

Tátralomnic /Tatranská Lomnica/ |Ótátrafüred  /Starý Smokovec/ |Csorbató / Štrbské Pleso/


Tátralomnic /Tatranská Lomnica/

Tatralomnicon lenyűgözi Önt a látvány az impozáns Lomnici csúcsra /Lomnický štít/ 2634 m. a t.sz.f., melyre kényelmesen feljut a Kő-pataki tó /Skalnaté pleso/ állomásról induló felvonóval. Az utazás alatt megcsodálhatja pompázatos tátrai kilátást. A legkedveltebb Kő-pataki tóra /Skalnaté pleso/ 2 felvonó viszi el Önt – az eredeti 4 személyes és az új modern 15 személyes kabinos felvonó a Štart állomásról. Már 1937-től a Kő-pataki tóra kényelmesen eljutnak a kirándulók, turisták és a síelők. A Kő-pataki tónál az Önre és gyermekeire sok attrakció és remek szórakozás vár. A kétszemélyes libegővel a Kő-pataki tótól feljuthat a Lomnici nyeregbe, ahonnan legjobb a kilátás a kis Hűvösvölgybe. Ha szerencséje van, az út folyamán megláthatja a tátrai zergéket, melyek előszeretettel legelnek itt. A gyermekei kíváncsiságát és a vágyat, hogy megismerjék a természetet, kielégítik a Tátrai Vadon csábító hegyi kalandjai. A rejtett tátrai titkok keresése és az állatok történetei elvezetik gyermekeit az Eko – mini- parkba a Mormota Földre a Kő-pataki tónál. Az adrenalint és a szórakozást Tátrai tartózkodáshoz biztosítja a hegyi kordékon és hegyi rollereken való száguldozás. Szórakozás minden időben folytatódhat a Kamzíkovo szórakoztató parkban, ahol hatalmas kétemeletes útvesztőt talál, melynek területe 80m2 együtt a pihenő zónával a szülők számára. 


Ótátrafüred /Starý Smokovec/

A Hrebienok-ra modern sikló segítségével jut el, mellyel 2008-ban II. Erzsébet királynő is utazott. A sikló elviszi Önöket arra helyre, mely e legfrekventáltabb kiinduló pont Tátrában a rövid kirándulásokra és a hosszú túrákra is. A nyár folyamán itt több eseményt is rendeznek, melyek közé tartozik a Medve napok is – rendhagyó tátrai medve fesztivál. A Hrebienok látogatása alkalmával várja Önt a kellemes zóna, ahol a látogatók a magashegyi kirándulás után megpihenhetnek a kényelmes nyugágyakon, melyeknél egyedülálló fából készült medveszobrokat fedezhetnek fel oktató táblákkal a medvékről az egész világból. A gyermekeit a LEGO® kocka világából építőkocka kiállítás várja a Bricklandia területén. A gyermekeit megörvendeztetheti egy egyedülálló menettel a speciálisan átalakított tobogánon, a nyári attrakción – summertubingon.


Csorbató /Štrbské pleso/ 

A Csorbató nyáron a turistákat kristálytiszta hegyi vízzel várja és csábítja Őket csónakázásra fából készült ladikokon. Csak egy kicsit arrébb található a 4 személyes felvonó állomása, mely felviszi Önöket a Solisko-ra egészen a hegyi lakhoz. A Solisko-ról lehetősége van megtekinteni a csodálatos panoráma kilátást a Csorbatóra, Kriváň-ra, vagy az Alacsony Tátrára. A felső állomásról könnyű túrával a csodálatos Mlynická dolina-n keresztül visszajut a Csorbatóra. A legkisebbre a nyár folyamán gyermek szórakoztató park vár, ahol kis autókat és formula versenyautókat vezethetnek. Azokra, akik úgy szeretnék magukat érezni, mint a Csorbatón mini ladikok várnak.