Csorba-tó 1351 m n.m.

[Translate to Hungarian:]A Magas Tátra Csorbató központban eltöltött szabadság a felejthetetlen élmények közé tartozik. Vitesse fel magát kötélpályával Szoliszkóra és élvezze az olasz specialitásokat közvetlenül a BIVAC RESTAURANT kinti teraszán (1 840 m), ahol panorámakilátás nyílik a völgybe, a romantikus Csorbatóra, a Krivánra, vagy az Alacsony Tátrára. A lelkes bikerek hegyikerékpárt bérelhetnek az ugrósáncok alatti Tatry Motion – sportüzletben, amelyeket azután Ótátrafüredben vagy Tátralomnicban adhatnak le. A hegyi útvonalakon így könnyen eljuthat a Poprádi-tóra, áttekerhet a Sziléziai menedékházhoz, Tátrafüredbe a Tarajkára vagy a Szabadság útján egész Poprádba.

 

TIPP: Tesztelje le a kondícióját a Csorbató körüli oxigénpályán (1 350 m). 2,2 km-es pályán hat fából készült sportállomást próbálhat ki, amit Michal Martikán olimpikonunk is tesztelt. A pálya minden ember számára készült és kivételessége abban rejlik, hogy tűlevelűk körül van elhelyezve, amelyek illóolajai pozitívan hatnak az emberre. A gyerekek is elbolondozhatnak és kellemes pillanatokat tölthetnek el a MINI TATRALANDIA PARKban a Tatry Motion bolt alatt. A szórakoztató park miniautózást, hajózást, hegymászófalat és trampolint kínál.

 

TIPP: Fedje fel a Csorbató titkát! A tátrai vadon vezetője a gyerekekkel együtt Önöket történeteken vezeti végig, önök megnyitják a 13. szobát és megtudják, miért nevezik az üléses kötélpálya dombját Szoliszkónak.

 

Az oktatási ösvények további alternatívák a Tátrában való üdülés kellemes eltöltéséhez. A Csorbatóról ösvényen eljut a Trigana háton keresztül a Poprádi tóra. Tizennégy megállás után megismer olyan részleteket, hogy az erdőket nemcsak fák, hanem az élölények és növények is alkotják.

 

AJÁNLATUNK: A Csorbató vízszínének nyárom bűvös atmoszférája van. Az összes tátrai tengerszem közül, mint az egyetlen hozzáférhető tavat teljes egészében átevezheti és csónakokban pihenhet a Tátrára való kilátással.

 

Tegyen pontot a nyár végére a Mormoták a Tavon remek akcióval, amely a nyíri szünidő tetőpontja és búcsúzása egyaránt. Versenyeken, színelőadásokon kívül még talán élő mormotacsaládot is láthat.

VYSOKE TATRY STRBSKE PLESO LETO

Csónakázás a tavon

A Csorbatón és Új Csorbatón való csónakázás tradíciója már több mint 130 éves történelemmel rendelkezik. Csónakázás Csorbatón 25 év után 2008. július 5.-én ismét magújult. A tavat „felnyitottuk” és Önök kéjeleghetnek róla a Solisko gyönyörű látképében és élvezhetik a jelen, a világ hét csodája egyikéért is küzdő kivételes ritkaság nyugodt szintjét. Rendelkezésre 18 stílusos faladik és 1 sportladik áll, amelyek az újonnan kiépített mólónál várnak kikötve gyönyörű kilátással a tátrai csúcsokra. Kivételes élmény lehet kihasználni a magánevező szolgáltatását.

VYSOKE TATRY STRBSKE PLESO