Tatranská Lomnica

Je najvýchodnejším a najkrajším turistickým centrom mesta Vysoké Tatry.VYSOKE TATRY TATRANSKA LOMNICA LETO

Jöjjön velünk a legkedveltebb turistahelyre, a Kő-pataki-tóra. 1 751 méter magasságban várnak önre a házi és nemzetközi konyha specialitásai, de főleg a sétákra vagy túrákra teremtett tó környéke. A Lomnici nyeregben (2 190 m) függőszékes kötélpályával felutazik a Kis- és Nagy- Tarpataki völgyre és tátrai csúcsokra való gyönyörű kilátásokhoz. Pont itt filmezték a Bronztorony (Medená veža) (1970) kultikus filmet. Kő-pataki-tó ideális hely a gyermekes családok számára. Az Tátrai vadon oktató és szórakoztató ösvényt a Mormotavilággal a gyerekei biztosan megszereti.

VYSOKE TATRY-TATRANSKA-LOMNICA LETO
VYSOKE TATRY-TATRANSKA-LOMNICA LETO

TIPP: Tudott róla, hogy a Kő-pataki-tó éjjel gyönyörűen világít és egy szokatlan csillagképet lehet innét látni? Kapcsolódjon be a gyerekekkel együtt a játékba, találják meg a varázstérképet, a Bölcsek kövét és találja ki a csillagképet.

A Kő-pataki-tó a Felső turistaút egyik csomópontja, amely fővonalon már csak egy ugrás a huncovi domboldalon keresztül a Zöld-tavi völgybe. A Tarajkára vezető ösvényen pedig eljut a Kő-pataki-menedékházhoz.

A gyönyörű panorámákat a legmagasabban lakott helyről Közép-Európában a függőterasszal, botanikus kerttel és gasztronómiai élményekkel a Dedo Kávéházban a Magas Tátra második legmagasabb csúcsán, a Lomnici csúcson élvezheti (2 634 m).

VYSOKE TATRY TATRANSKA LOMNICA LETO

Fedezze fel a Lomnici-csúcs szépségét!

Utazzon fel függőpályával a Lomnici-csúcsra és teljes erővel élvezze a megismételhetetlen kilátást. A Tátralomnici állomásról a Lomnici-csúcsra összesen 1 700 méter szintkülönbséget tesz meg! A fejével a fellegekben így pár perc alatt hihetetlen 2 632 méterre lesz a tenger szintje felett. Ha kedvez az időjárás, a Lomnici-csúcsról elláthat akár 350 km-re, egészen az osztrák Alpokig! Megebédelni a lomnici-csúcson? Miért ne! A Dedo stílusos kávézóban a teraszon élvezheti a kávét vagy az olasz konyha specialitásait. A csillagok közelségét a Lomnici-csúcs romantikus környezetében apartmanban élvezheti reggelivel a Csorbatón.