Tatranské dobrodružstvo

Milí tatranskí dobrodruhovia objavujte tatranské krásy, spoznávajte prírodu spolu s nami vyhrajte zaujímavé ceny. Tešíme sa na vás už od júna.

TATRANSKÁ DIVOČINA

Aj tento rok, avšak v novom vylepšenom formáte. Pre rodiny s deťmi sme pripravili nové súťažné úlohy a nové stanovištia pre nové nevšedné dobrodružstvá. Vďaka eko – friendly projektu Tatranská divočina spoznáte s vašimi deťmi dostupné destinácie Vysokých Tatier, no o čosi zaujímavejšie.

Zábavnou a zároveň edukatívnou formou deti spoznajú krásne a zaujímavé miesta Tatier. Naši 4 zvierací kamaráti - svišť Jurko, orol Karol, medveď Kubo a kamzík Pirin budú Vašimi sprievodcami a zároveň pomocníkmi.

Tento rok je pripravených 7 dobrodružných etáp a  2 úlohy na voľný čas s názvom „Zahraj sa“. Brožúra plná napínavých príbehov a dobrodružstiev spríjemní chvíle v Tatrách nie len deťom ale i rodičom. Okrem zážitkov môžete získať aj skvelé ceny.

Brožúru Sprievodca Tatranskou divočinou dostanete k detskému lístku na lanovku zdarma. Deti do 6 rokov dostanú na pokladni taktiež brožúru zdarma.
 

V Súťaži môžeš zabojovať o týchto 6 výhier:

 

  • rodinný pobyt v Grandhoteli Praha**** v Tatranskej Lomnici pre 2 dospelé osoby a 2 deti na 2 noci s raňajkami a vstupom do Grand mountain spa,
  • rodinný pobyt v Grandhoteli **** Starý Smokovec pre 2 dospelé osoby a 2 deti na 2 noci s raňajkami a vstupom do Wellness & Spa centra,
  • štyri (4) celodenné skipassy platné v lyžiarskom stredisku Tatranská Lomnica alebo Štrbské Pleso,
  • štyri (4) celodenné skipassy platné v stredisku Jasná,
  •  štyri (4) celodenné vstupy do Vodného parku Tatralandia,
  • štyri (4) celodenné vstupy do Vodného parku Bešeňová.

 

7 zaujímavých, záhadných a náučných etáp Tatranskej divočiny


1. RADA SVIŠŤA JURKA, Tatranská Lomnica - Reštaurácia Humno

Vylúšti úlohu vo svojom Sprievodcovi. Potom nájdi na preliezkach pri reštaurácii Humno tabuľku svišťa Jurka, ktorý ti poradí, ako máš postupovať, aby si túto úlohu úspešne vyriešil.

2. MEDVEĎ KUBO A JEHO KAMARÁTI Z TATIER, Tatranská Lomnica – okolie 6 miestnej oranžovej lanovej dráhy

Tvojou úlohou je v okolí 6 miestnej lanovej dráhy nájsť a uhádnuť hádanky o zvieratkách žijúcich aj tu v Tatrách. Keď uhádneš, hravo vylúštiš túto úlohu. Za odmenu si môžeš zamaškrtiť a dať si Smoothie Medveďa Kuba, zmrzlinu alebo inú dobrotu. Aj zvieratká vedia byť veľkí maškrtníci.

3. STRATENÉ PUZZLE KAMZÍKA PIRINA, Skalnaté pleso
Kamzík Pirin stratil v okolí Skalnatého plesa svoje obľúbené puzzle. Našťastie ich z hora videl orol Karol. Pomôž mu nájsť časti puzzle pomocou GPS súradníc alebo pomocou mapy v Sprievodcovi. Podarí sa ti zistiť, aký obrázok je na puzzle?

4. LOMNICKÝM SEDLOM AŽ K VEŽI, Lomnické sedlo

Cesta Lomnickým sedlom je skvelý spôsob, ako otestovať svoje vedomosti o Vysokých Tatrách. Vďaka správnym odpovediam zozbieraj symboly a na konci cesty nájdi magické koleso. To ti ukáže riešenie úlohy.

5. MAGISTRÁLOU S KAMARÁTMI, zo Skalnatého plesa k Obrovskému vodopádu

Tatranská magistrála je medzi nadšencami Tatier veľmi známa. Aj zvierací kamaráti z Tatier sa občas ňou spoločne prejdú. Tentokrát sa rozprávali o tom, aké je ich obľúbené miesto v Tatrách. Prvý odpovedal kamzík Pirin. Bola to pre neho ľahká otázka. Vybral si miesto, odkiaľ má výborný výhľad a tak vie, čo sa v okolí deje. Uhádni, ktoré miesto je jeho obľúbené. 

6. LESNÝ TÍM NA KONTROLE ČISTOTY, z Hrebienka k Rainerovej chate

Prechádzka z Hrebienka k Rainerovej chate je príjemná a nenáročná tatranská trasa. Je preto veľmi obľúbená a často navštevovaná. Lesný tím na čele s medveďom Kubom sa vybral skontrolovať ju a zistiť, či ľudia vedia udržať v prírode poriadok. Išli však ešte ďalej. Podarí sa ti zistiť, kde ukončili svoju prehliadku?

7. POZDRAV Z TATIER, Solisko, Štrbské Pleso

Na návštevu do Tatier prišiel bratranec kamzíka Pirina. V Tatrách sa mu páčilo tak veľmi, že sa rozhodol domov zaslať pohľadnicu. Uhádni, aké miesto bolo na pohľadnici. Vyhľadaj tabuľky s otázkami na Solisku v okolí reštaurácie Bivac Pizza, odpovedz správne a vylúšti túto zaujímavú a neľahkú úlohu. 


Všetky lanové dráhy a zjazdovky v Tatranskej Lomnici z dôvodu nevhodných poveternostných podmienok sú dočasne zatvorené.