Kutyával Tátrába


Hová túrára kutyával Tátrában?

Gondolkodnak, hová vinnék kutyusukat túrára? A TANAP-on belül vannak korlátozások, de még mindig van rengeteg gyönyörű hely, ahová elindulhatnak. Gyerünk, nézzük csak meg! 


Kutyák szállítása kötélpályán

A kutyákat a kötélpályákon Tátrában szívesen fogadjuk! Felutazhatnak például Csorbatóról a Szoliszkó menedékházhoz vagy Tátralomnicból a Kő-pataki-tóra. Ótátrafüredből pedig eljuthatnak siklóvasúttal Tarajkára. A nagy kutyusok számára külön kötélpályajegyet biztosítunk, hogy Önökkel együtt élvezhessék a kalandokat!


Magas Tátrában, konkrétan Tátralomnic és Ótátrafüred központokban, a kutyák szállítása minden kötélpályán megengedett a Lomnici-nyeregbe szállító ülőszékes kötélpályán és Lomnici-csúcsra szállító felfüggesztett felvonón kívül. Nagyobb kutyafajták szállítása kötélpályán 10 € állatonként, és Tarajkára való kötélpálya esetében 6 € állatonként. Csorbató központban a kutyák szállítása minden kötélpályán megengedett, miközben a nagyobb kutyafajták szállítása 9 €-ba kerül állatonként.

Szabályok, korlátozások és törvények

2023. november 20.-tól a kutyák mozgása TANAP-on belül korlátozott. Kutyával kizárólag mormoták, zergék és nagy ragadozók általi lokalitásokon kívül lehet túrázni. Kutyával való belépés a hegymászásra, skialpinizmusra és téli turisztikára szánt helyekre is tilos. 

Alapszabályok 

Vadászati törvény: A kutya szabadon 50 méterre lehet az őt vadászterületen vezető személytől és a szőrétől eltérő kiemelkedő színű hámmal vagy gallérral kell felszerelni. Erdei törvény: A kutya szabad mozgása erdei földön egyáltalán nem megengedett. A természetvédelemről szóló törvény: A kutya szabad mozgása megengedett, a 4. és 5. védelmi fokozaton kívül.

Biztonsági szabályok 

A szabályok azért vannak, hogy megakadályozzuk az állatokkal való találkozást, a kutya elfutását vagy a kerékpárosokkal való kontaktust. A szabályok betartása azt is segít megelőzni, hogy a kutyusa ne fürödjön az erdei patakokban vagy tavakban és ne zaklassa a többi turistát.


Tartsák be a jelen szabályokat és élvezzék a gyönyörű pillanatokat négylábú kedvencükkel a gyönyörű tátrai színhelyeken!


Lokalitások és turistaösvények térképei


Ótátrafüred - Tarajka


Tátralomnic – Kő-pataki-tó


Csorbató - Szoliszkó



"Dog friendly" szállodák

Foglalj le üdülést meghitt szállodáinkban, ahol a kutyákat szívesen fogadjuk és családtagként gondoskodunk róluk! Kötélpályák és vízi parkok az üdüléshez.