TÁTRAI ÉLMÉNYVADON

Idén is, azonban új, jobb formátumban, a gyermekes családokat nem mindennapi kalandok várják a Tátrai vadon öko – friendly projektnek köszönhetően. Ismét valamivel érdekesebb, ismét valamivel kalandosabb, azonban állandóan izgalmas szakaszokkal teli Tátraszerte.

A gyerekek szórakoztató – edukatív formában megismerik Tátra legszebb és legérdekesebb helyeit. A 4 állatbarátunk – Jurko mormota, Karol sas, Kubo medve és Pirin zerge lesz a túravezető és egyúttal segítőtárs.

Idén 7 kalandos szakasz van előkészítve és ami új az 5 szabadidős feladat „Játssz” néven. Izgalmas történetekkel, szórakozással és kalanddal teli füzet a Tátrai pillanatokat nem csak a gyerekeknek, hanem a szülők számára is kellemessé teszi. Az élményeken kívül kiváló díjakat is szerezni lehet, amelyekért minden hónapban versenyzünk

A Tátrai vadon 7 érdekes, rejtélyes és tanulságos szakasza vár rád:

1.  KUBO MEDVE ÉS TÁTRAI BARÁTJAI, Tátralomnic /Tatranská Lomnica/  – Apres síbár környéke 

A feladatod lessz az Apres síbár körül megtalálni és kitalálni a Tátrában is élő állatokról szóló  rejtvényeket. Ka kitalálod, könnyen megfejted a rejtvényt. A jutalmad lehet  Kubo medve smootie, fagylalt vagy más ínyencség. Az állatok is szeretnek nassolni.   

2. JURKO MORMOTA TANÁCSA, Tátralomnic /Tatranská Lomnica/ - Humno étterem

Fejtsd meg az útmutatódban lévő feladatot. Ezután a Humno étterem környékén található  mászókákon keresd meg a Jurko mormota feliratú táblát, amely tanácsod ad, hogyan kell sikeresen megoldanod eszt a feladatot.

3. PIRIN ZERGE ELVESZETT PUZZLE-A, Kőpataki-tó /Skalnaté pleso/

A Kőpataki-tó környékén, Pirin zerge elvesztette a kedvenc puzzle-át. Szerencsére Karol sas meglátta azokat a magasból. Az Útmutatóban található térkep, vagy a GPS koordinátákkal, segítsél neki megtalálni a puzzle darabjait. Sikerül megtudnod, milyen kép látható a kirakón ?

4. A LOMNICI-NYERGEN ÁT A TORONYIG,  Lomnici-nyereg /Lomnické sedlo/

A Lomnici-nyergen át vezető út nagyszerű módja annak, hogy tesztelje tudását a Magas-Tátráról.  A helyes válaszoknak köszönhetően gyűjtheted a szimbólumokat, és az út végén keresd meg a mágikus kereket. Ez megmutatja a feladat megoldását.

5.  BARÁTAIDDAlL A MAGISZTRÁLISON, a Kőpataki-tótól /zo Skalnatého plesa/ a Nagy-vízesésig /k Obrovskému vodopádu/. 

A Tátra rajongói körében jól ismert a Tátrai magisztrál. Állatbarátaink a Tátrából is néha ezen utaznak. Ezúttal arról beszélgettek, melyik helyeket kedvelik legjobban.   Elsőnek válaszolt Pirin a zerge. Ez neki könnyű kérdés volt. Olyan helyet választott, ahonnan nagyszerű kilátás nyílt, és így tudja, mi történik a környéken. Találd ki, melyik az ő kedvenc helye

6. TISZTASÁG ELLENŐRZÉSEN AZ ERDEI CSAPAT, Tarajkától /Hrebienok/ a Rainer-kunyhóig /Rainerova chata/ 

Séta a Tarajkától a Rainer-kunyhóig kellemes és nem fárasztó. Ezért is olyan népszerű és gyakran látogatott. Kubo medvével az élen az Erdei csapat úgy döntött, hogy megnézik és ellenőrzik, megtartsák-e az emberek a rendet a természetben. De ők tovább is elmentek. Sikerül megtudnod, hol fejezték be az ellenőrzést ?  

7. TÁTRAI ÜDVÖZLET, Szoliszkó /Solisko/,  Csorbató /Štrbské Pleso/

Pirin zerge unokatestvére látogatásra érkezett a Tátrába. Annyira tetszet itt neki, hogy eldöntötte, képeslapot küld haza. Találd ki, milyen hely volt a képeslapon.  Keresd meg a Szoliszkói Bivac Pizza étterem környékén a táblákon lévő kérdéseket, helyesen válaszolj és fejtsd meg ezt az érdekes és nehéz feladatot.