TÉLI TURISZTIKA

A nyári szezon hónapjai során a Magas Tátra régiót több min 1,3 millió látogató látogatja meg, akik a gyönyörű régióban egy vagy több nap folyamán pihennek és erőt gyűjtenek. A Magas Tátra a szabadságolók számára sok lehetőséget kínál az aktív pihenésre könyebb, vagy igényesebb turisztika formájában.


Turisztika és magashegyi turisztika 

TURISZTIKA MAGAS TÁTÁRBAN

A TANAP területén körülbelül 600 km jelült ösvény található, amelyek a turistákat Magas Tátra legérdekesebb helyszíneire vezetik el. A völgyeken áthaladó turistaösvények lehetővé teszik a tátrai menedékházakhoz, némely nehezebb és kevésbé nehéz tátrai csúcsokra való felhágást, valamint a tátrai nyergeken való áthágást. Minden, a látogatók Tátrai Nemzeti Parkban való mozgásához alkalmas turistaösvény ki van jelölve (piros, kék, zöld, sárga jelek).
 
HEGYI VEZETŐK

Már a Tátra első látogatói is, akik a 16. században, és lehet hogy korábban jártak itt, az ismeretlen és veszélyes terepben való mozgáshoz a tátraalji községekből származó „helyi szakértőket” használtak. Ezek gyakran csempészek, később a helyi intelligencia tagjai, például tanárok, lelkészek, és a késmárki líceum tanárai voltak, akik a tanulóikat is vezetgették a hegyekbe. 1873-ban az addig nem bejegyzett vezetőket a Magyarországi Kárpátegyesület egyesítette, amelyet később más egyesületet váltottak le. Jelenleg a hegyi vezetők a Szlovák Köztársaság Hegyi vezetői Nemzeti asszociációjában vannak egyesítve.

Hegyi vezetők egyesülete Magas Tátra, Vila Alica, Ótátrafüred
12:00 – 18:00, tel.: +421/905 428 170


NORDIC WALKING

A Nordic Walking nem csak egy trendes sportaktivitás, hanem hatékony sportedzésre is kiváló. Az egész testet bekapcsolja, miközben nem terheli az ízületeket.

Ha tudja, hogyan kell helyesen űzni, béreljen botokat a kölcsönzőből, vagy induljon túrázni egy oktatóval.

Tatry Motion - +421 911 410 945 - Ótátrafüred (a kötélpályánál), Magas Tátra