Tátrai Jégmesterek Galériája

HREBIENOK

A jeges gyönyörűségnek már meg van a helye – ez a magashegyi Tarajka, mégpedig a TATRY ICE MASTER már hagyományos rendezvény 10. évfolyamának köszönhetően.

Két nap folyamán tíz országból származó jégszobrászok 50 tonna jégbe leheltek életet és 35 egyedülálló szoborrá változtatták.

Az ügyes szobrászok és művészek 50 tonna jéggel dolgoztak különböző motívumon és témán.

 


A nap közben kialakított jégszobrok sötétedéstől kezdve meg vannak világítva, ami által kiemelődik az egyes szobrok dizájnja és szépsége. A szobrok egy részét a jégfaragók a

kötélpálya épülete mentén alakították ki, a másikat a Tátrai Jégtemplom melletti másik kupolában – a Jég-mesterek galériája egészen a téli szezon lezárásáig üzemel, illetve 2024. április végéig. A szobrok másik része nyílt térségben lesz hagyva, amíg az időjárás el nem olvasztja.

Szívből invitáljuk a jeges gyönyörűség területére élvezni a jégművészetet, amely speciális színes megvilágításban mutatkozik meg.


A Starý Smokovec állomásról egy földfelszíni felvonóval kényelmesen eljuthat Hrebienokba, a Tátrai székesegyházhoz. A felvonójegyek kényelmesen megvásárolhatók a Stary Smokovec-i jegypénztárban vagy online a gopass.travel oldalon.