A Magas Tátra Régió minden látogató számára ajtót nyit, aki Szlovákia természeti, kulturális és történelmi kincseit kívánja megismerni. Üdvözöljük a régióban, amel igazgatási központból és a Magastátra városból, Csorba községből és Poprád városból áll.

Magastátra város – A város teljes területe a legrégibb nemzeti parkunkban – TANAP-ban fekszik. A területileg második legnagyobb város Szlovákiában (380 km2) a Szabadság úttal egészen a Barlangligetig van összeköttetésben. 15 helyi rész igazgatásilag Ótátrafüred község alá esik, amely Tátralomniccal együtt a leglátogatottabb turistaközpontok közé tartozik. A város területe Szepes északnyugati részén, a Magas és Bélai Tátrában terül el. Az 5 0000 lakossággal a jelentős idegenforgalmi kisvárosok közé sorolódik.

Amit látni kell
Ótátrafüred – A lgidősebb tátrai község a Magastátra város kulcsfontosságú központja és legjelentősebb része. Az idegenforgalom fontos kereszteződése egyúttal a városhivatal székhelye, a Tátrai villanyvasút csomópontja, útvonal-leágazása – kötélpályával Tarajkára, a TANAP Hegyi mentőszolgálata központja ás a Tátra Hegyi vezetők székhelye. A Poprádtól csak 13 km távolságban fekvő Ótátrafüred nyilvános közlekedéssel 20 percen belül elérhető.

Tarajka (1 285m) – A Magas Tátra látogatói vonzó célja a Nagyszalóki csúcs délkeleti gerincvégződésén található. Ótátrafüredből Tarajkára az út siklóvasúttal 7-8 percig tart és 246 méteres szintkülönbséget hidal át, a gyalogtúra turistakalauzok szerint körülbelül 45 perc. A Tarajka környéke a téli sportok kedvelői közkedvelt célja és turistakiinduló a Kis- és Nagy Tarpataki völgybe és a Nagyszalóki csúcsra.