TARPATAKI TÓ

Jöjjenek meglátogatni a legkedveltebb turistahelyszínt – a Kő-pataki-tavat 1 751 méter magasságba. A Tátralomnici völgyállomásról 4 személyes kabin felszállítja a Štart közbenső állomásra, onnét a Kő-pataki-tóra egy korszerű 15 férőhelyes gondola szállítja tovább. A tó környéke mintha csak kirándulásokra vagy túrákra termett volna. A gyerekek is bizonyára a magukéra lelnek. Kihancúrozhatják magukat a Mormota-tájban – egy eko-mini-parkban faszobrokkal, Mormotakunyhóval, mászókákkal és sok más meglepetéssel. A Kő-pataki-tó közelében 1 786 méter magasságban egy csillagászati és meteorológiai obszervatórium található. Az obszervatóriumot 1943-ban alapították, amikor az első megfigyelései is megtörténtek. Részét egy csillagvizsgáló is képezi. Pihenni és sütkérezni Magas Tátra egyik legmagasabban elhelyezett éttermében lehet, a Reštaurácia Skalnaté pleso étteremben, amely napfényes terasza pazar panorámás kilátásokat nyújt a környező sziklacsúcsokra illetve Szlovákia legmeredekebb lesiklópályájára – a Lomnici-nyeregre. 


TIPP: A Kő-pataki-tó elérhetősége kabinos kötélpályával lehetséges Tátralomnicból vagy a zöld turistajelzésű ösvényen Tátralomnicból, a tátrai fővonal pirosan jelölt ösvényén Zamkovského menedékháztól és a tátrai fővonal pirosan jelölt ösvényén a Zöld-tavi menedékháztól. 


Útmutató a Tátralomnic központba


Utazzon kényelmesen autóval a Tátralomnic központba, ahonnét egy 4 személyes kabinos kötélpálya szállítja fel a štart közbenső állomásra és onnét egy 15 férőhelyes modern gondola a Kő-pataki-tóra.