Felvonóval a Lomnici-nyeregbe

Ha kötélpálya-kiránduláson gondolkodik a Kő-pataki-tóra, 5 euró pótdíjjal a gopass.travel-en (vagy 6 euró közvetlenül a pénztárban) felutazhat Szlovákiában a legmagasabban elhelyezkedő ülőszékes kötélpályával egészen a Lomnici-nyeregbe (2190m t. f.).  A völgyállomásról Tátralomnicban egy 6 férőhelyes függőszékes kötélpálya* felviszina a Štart közbenső állomásra, onnét egy új 15 férőhelyes fülkés kötélpályával élvezheti az utazást a Kő-pataki-tóra, amely a csúcsállomás és egyúttal átlépő állomás a Lomnici-csúcsra.   


A Lomnici-nyereg a turisták számára csak a nyári szezonban elérhető, a turista útvonalat a Kő-pataki-tóról a Lomnici-nyeregbe kizárólag hegyi vezető kíséretében vagy kötélpályán lehet elvégezni. A Lomnici-nyeregből kellemes sétával egy turista-osvényen zöld jelölésen eljut egészen a Nagy-Lomnici-toronyra (2215m). Ez egy lenyűgöző kilátó pont és egyúttal a legmagasabb tátrai csúcs a Lomnici-gerincen, amely a kötélpályának köszönhetően gyermekes családok számára is könnyen elérhető. A séta folyamán megállhat azon a helyen, ahol a Medená veža (Réz-torony) vagy Orlie pierko (Sastoll) kultusz filmek filmősei menedékháza állt és ha szerencséje lesz, a mezőkön mormotákat is megláthat, amelyek ebben a lokalitásban leltek otthonra.  


Vásárlás online: www.gopass.sk

Kedvezmények és pontok kereséséhez


A Nagy-Lomnici-Toronyból kelet felé egy sima lejtő látható, amely télen a legatraktívabb, legmeredekebb fekete sípálya Szlovákiában. A Poprádi-katlan innét mintha tenyerünkön feküdne, a kilátás egészen a Gömör-Szepesi-érchegység távoli csúcsaihoz ér. A nyugati meredek és sziklás lejtők a Kis-Tarpataki-völgy mélyébe ereszkednek, amelyet a túlsó oldalon a fogas Középső-gerinc határolja be. Teljes szépségében mutatkozik a Lomnici-nyeregből a terjedelmes Nagyszalóki-csúcs, csúcsának a tipikus kerek sziluettjével.


 

Tátrai élményüdülés

#egy hét sem elegendő


 

Útmutató a Tátralomnic központba


Utazzon kényelmesen autóval a Tátralomnic központba, ahonnét egy 4 személyes kabinos kötélpálya szállítja fel a štart közbenső állomásra és onnét egy 15 férőhelyes modern gondola a Kő-pataki-tóra.