TÁTRAI ÉLMÉNYVADON

Idén is, azonban új, jobb formátumban, a gyermekes családokat nem mindennapi kalandok várják a Tátrai vadon öko – friendly projektnek köszönhetően. Ismét valamivel érdekesebb, ismét valamivel kalandosabb, azonban állandóan izgalmas szakaszokkal teli Tátraszerte.

A gyerekek szórakoztató – edukatív formában megismerik Tátra legszebb és legérdekesebb helyeit. A 4 állatbarátunk – Jurko mormota, Karol sas, Kubo medve és Pirin zerge lesz a túravezető és egyúttal segítőtárs.

Idén 7 kalandos szakasz van előkészítve és ami új az 5 szabadidős feladat „Játssz” néven. Izgalmas történetekkel, szórakozással és kalanddal teli füzet a Tátrai pillanatokat nem csak a gyerekeknek, hanem a szülők számára is kellemessé teszi. Az élményeken kívül kiváló díjakat is szerezni lehet, amelyekért minden hónapban versenyzünk

A Tátrai vadon 7 érdekes, rejtélyes és tanulságos szakasza vár rád:

1. A TÁTRAI ÁLLATKÁK PALACSINTAKALANDJA, Tátralomnic –Apres ski bár környéke 

Minden állatka emberemlékezet óta nagyevő. Mindegyikük jól tudja, hogy Tátrában a legjobb palacsintát az Apres ski bárban találhatják. Elindultak tehát oda a kedvelt finomságukra. Ahogy torkoskodtak, a palacsinta íze teljesen hatalmába kerítette őket és az állatkák elbolyogtak. Ha jól körülnézel, megtalálhatod őket és azt-amit meg is tudhatsz róluk. Meglátod, miben különböznek a tátrai állatkák, azonban a feladatod az lesz, hogy megtudd, mi a közös közöttük.


2. SASTÖRTÉNET, Lomnici nyereg 

A Lomnici nyereg egy történetet rejt arról, ahogy a sas kígyóval találkozott. Ha a történetet elolvasod, bizonyára valami okosat tanulsz. Azonban ez nem lesz olyan egyszerű! Először sétálj el a Lomnici nyeregre vezető  kötélpálya völgyi állomásáról egészen a Nagy Lomnici toronyig. Út közben tartsd nyitva a szemed és keress táblákat kérdésekkel, amelyek helyes megoldása felfedi a rejtjelet. A Lomnici nyeregben is el van rejtve az igazság rejtélyes kereke. Ha helyesen behelyezed a megszerzett rejtjelet, a kerék kiegészíti előtted a történetet, és te megtudhatod, hogy sikerült a sas és kígyó találkozása.


3. PIRIN ZERGE ELVESZETT LEVELE, Kő-pataki tó 

A rakoncátlan Pirin zergénk egy fontos hírt vitt zsebében. Ahogy a Kő-pataki tó körül szaladt, a levél kiesett és az erős szél több kisebb részre szakította. Az egyetlen, aki az elszálló papírdarabkákat látta, Károly sas volt. Mivel a Károly öreg harcos, az összes papírdarab landolási helyét feljegyezte GPS koordináták segítségével. Tudni szeretnéd, milyen hírt vitt Pirin? Indulj el a Kő-pataki tóra, írd be a szakadt levéldarabok fekvését a navigációba és segíts a zergének megtalálni és összerakni azokat.


4. TALÁLKOZÁS A TÁTRAI BARÁTOKKAL, Kő-pataki tó 

A tátrai állatkák minden nap újabb és újabb csíntalanságokat ötleteznek ki. Az egyik nap kitalálták, hogy bújócskáznak. A Kő-pataki tavon az új gyerekparkban bujdostak el. Ha mindegyiket megtalálod, és helyesen beírod a rejtvénybe utalások szerint, bizonyára megfejted a jelen „bujdosó” szakasz keresett szavát.


5. MONDA A NAGYSZALÓKI-CSÚCS FORRÁSAIRÓL, Tarajka 

A Nagyszalóki-csúcs hegylábánál két forrás közelében élt valamikor régen egy gyönyörű tündér. Egyes-egyedül, mint a kisujjam. Mégsem szokott szomorú lenni. Amint reggel felébredt és megfürdött a harmatban, már énekelt is. Ráhajolt a források tükre fölé, fésülgette len-haját és ajkán ismét dal fakadt. Virágot szedett, koszorút font belőlük – ez sem ment dal nélkül. A nap lenyugvott – dallal búcsúzott tőle, megjelent a hold, ugyanúgy üdvözölte.
Szeretnéd tudni, hogyan folytatódik a monda és szeretnéd megfejteni ezt a szakaszt. Sétálj el Tarajkáról a Tar-pataki- vízesésekhez és figyelmesen figyeld az utalásokat.


6. LÁTOGATÓK A TÁTRAI ERDŐKBŐL, Tarajka – Kő-pataki tó 

A Kő-pataki tó és Tar-pataki-vízesések Felső-turistaútján való kirándulás a legszebb tátrai túrák közé tartozik. Ezt a mi négy állatkománk is tudja. Azonban hogy ne unatkozzanak egy további Tátralakót is magukkal hívtak sétálni. Tudni szeretnéd ki ment velük? Tedd meg az adott útvonalat te is és találkozz az állatkákkal. Mindegyikük valamit elárul róla. A végén biztosan rá kiről van szó.


7. A CSORBATÓ TITKA, Csorbató

Tudjátok mi szerint van elnevezve a Szoliszkó? Ezt a kérdést teszi fel magának a Jurko mormota barátunk is. eddig még nem sikerült megfejtenie a rejtélyt. Segítesz neki? A titok feltárásában utalások segítenek, melyeket a Csorbató térképe alapján találhatsz meg folyamatosan a tótól egészen a menedékházig. Az utalások képek lesznek. Tehát hajrá!


Dobrodružné víkendy

30.06. - 02.09. 2018 | Skalnaté pleso


Počas letných prázdnin je pre vaše deti pripravený víkendový animačný program od piatku až do nedele na Skalnatom plese pod názvom "Dobrodružné víkendy". V piatok budú mať vaše deti možnosť spoznať prírodu, vypočuť si zaujímavé rozprávanie o Tatrách, zvieratkách a rastlinách v okolí Skalnatého plesa so skutočným strážcom prírody. Každú sobotu budú môcť zažiť pravú tatranskú zábavu s maskotmi a animátormi. Tak isto sa budú môcť zapojiť do programu kamzíčej olympiády a  do rôznych súťaží o skvelé ceny. V nedeľu ich budú čakať tatranské tvorivé dielne, ktorých podstatou je maľovanie a kreatívna tvorba diel na tému tatranských rozprávok a povestí. 

  • Každý piatok    - 12:00 - 15:00   - So strážcom prírody 
  • Každú sobotu  - 12:00 - 15:00  -  Kamzíčia olympiáda
  • Každú nedeľu  - 12:00 - 15:00  - Tatranské tvorivé dielne  

 

Miesto: 

V prípade priaznivého počasia: Eko - mini - park Svištia krajinka - Skalnaté pleso
V prípade nepriaznivého počasia: Indoor - fun park Kamzíkovo - Skalnaté pleso


Mapy Tatranskej divočiny